Barion Pixel
Tajti Ildikó Tindigo Soft&Silky Gyengéd Enzimes Peeling

Krémkészítők – Tajti Ildikó és a Tindigo Soft&Silky gyengéd enzimes peeling

A Tindigo márka több hiánypótló terméket is bevezetett a magyar kozmetikai piacon, és néhány év leforgása alatt Magyarországon a ‘clean beauty’ irányvonal meghatározó szereplőjévé vált. Tajti Ildikó, a Tindigo megálmodója válaszolt kérdéseimre, hogyan zajlik a termékfejlesztés, és hogyan született meg a Soft&Silky Gyengéd Enzimes peeling.

Milyen megfontolások alapján bővíted a termékpalettát?

Legtöbbször a márkafüggetlen konzultációimon jön az ihlet. Ha a piacon lévő rengeteg más márkától sem találok olyat, amit szívesen ajánlanék egy bizonyos kategóriában, akkor azt biztosan megcsináljuk. Sokszor az ügyfeleim mondják el nekem, mire vágynak, és ha mondok rá márkafüggetlen alternatívát, akkor is kérik, hogy de legyen ilyen Tindigo termék, bennem sokkal jobban bíznak. Természetesen ez a bizalom nagyon jól szokott esni. 😊

Hogyan zajlik a termékfejlesztés a Tindigo-nál?

A mai napig én olvasok utána leginkább a pubmeden az összetevőknek, és hogy adott összetevő milyen százalékban, milyen formulában működik valóban hatékonyan. De a vegyészemnek is szoktak jó ötletei lenni, rendszeresen küld át nekem speciális, új összetevőkről brossúrákat, hátha valami megtetszik, és látok benne fantáziát. Egyébként a mai napig új termék fejlesztésére és megvalósítására megy el a legnagyobb összeg, de nem bánom, imádom a kutatás-fejlesztést!

Az enzimes peeling Magyarországon ritka, mint a fehér holló…Te azonban alkottál egy kiváló krémes szérumot, a Soft&Silky Gyengéd Enzimes peelinget.

Hogyan merült fel az ötlete ennek a kozmetikumnak, milyen igény hívta életre?

Az enzimes peeling  úgy jutott az eszembe, hogy egyre több olyan ügyfelem volt, aki nem tolerálta a kémiai hámlasztókat az alacsony pH miatt, de retinol sem jöhetett szóba terhesség vagy más okból. Mikor megvizsgáltuk a piacon lévő peelingeket, kiderült, hogy vagy semmit sem csinálnak, vagy valójában nagyon alacsony pH-n savakkal működnek, gyakorlatilag kémiai hámlasztók, amikben pluszban van enzim. Nagyon szerettem volna egy bőrbarát pH-n is működő, a legérzékenyebb bőrűek által is jól tolerált enzimes peelinget, amit bátran lehet terhesség és szoptatás alatt is használni. Így jött az ötlet!

Tindigo Soft&Silky Gyengéd enzimes peeling

Miért döntöttél a krémes állag, és a viszonylag nagy kiszerelés mellett (100 ml és 200 ml)?

Úgy általában azért döntöttem a nagy kiszerelések mellett, mert szintén a konzultációkon láttam, hogy a bőrápolás megáll az állnál, jó esetben pedig a dekoltázsra még jut a termékekből. Ez nagy hiba, hiszen a bőr a legnagyobb szervünk, ami mindenhol öregszik, és mindenhol megérdemli az ápolást is. Ráadásul a bőrproblémák sem csak arcon jelentkezhetnek. Ezért is van több termékünk nagy kiszerelésben. Egyébként nagyon szeretik a vásárlóink, egyre többen kérik, hogy minden termékünk legyen elérhető nagy kiszerelésben. Ez egyébként környezetbarátabb megoldás is, kevesebb csomagolás fogy.

Van benne egy ritka hatóanyag, a bacillus ferment, ami a hámlasztást végzi. Beszélnél erről bővebben?

Ez egy proteáz, vagyis fehérje bontó enzim. Ha nagyon-nagyon egyszerűen szeretném leírni, akkor az elhalt sejtben lévő maradék fehérjét bontja fel, „eszi meg”.

Milyen (speciális) esetekben ajánlod az enzimes peeling használatát?

Ezt tényleg bármilyen bőrtípusra jó. Terhesség és szoptatás alatt is bátran lehet használni, érzékeny bőrűeknek is jó, és szuper alternatíva nyárra a retinolra és a kémia hámlasztókra.

Ennek a krémnek a tervezése-gyártása során mi okozta a legnagyobb fejtörést? 

Magát a hatóanyagot volt nehéz megtalálni. Mindenképpen olyan enzimet szerettem volna, ami bőrbarát pH-n működik. A leggyakrabban használt enzimek enyhén lúgos közegben működnek, viszont nekem fontos volt, hogy se lúgos, se savas irányba ne toljuk el a bőr pH-ját, hiszen a legérzékenyebb bőrűeknek szántam. Végül pedig mindenki imádja, nagyon hamar új bestseller lett belőle.

Bár egy hámlasztó készítményről van szó, mégis nagyon sok klassz tápláló, hidratáló összetevőt is tartalmaz a készítmény. Mi miatt döntöttél ezek mellett?

Szeretem a multifunkcionálisabb termékeket, és a vásárlóink is imádják ezeket a könnyű, krémes formulákat. A száraz bőrt már előhidratálja, a zsíros bőrre pedig épp elegendő a hidratálás, anélkül, hogy elnehezítenék őket. A  használatuk is egyszerűbb, mint a teljesen folyékony, akár víz állagú szérumunknál. Pillanatok alatt be is szívódik minden emulziós szérumunk.

Hogy látod a Tindigo készítményei miben különböznek más magyar kozmetikumoktól?

Illat- és alkoholmentes, valóban magas hatóanyagtartalmú kozmetikumok. Teljesen feleslegesnek tartom az illatanyagok használatát, használni nem használnak jobban, de irritációt okozhatnak. Rajongok az újgenerációs összetevőkért, a tudományért, így mindig vannak különleges és rendkívül hatékony, modern összetevőink. Ezekkel nem is spórolunk, a hatóanyag százalékát nagyon sokszor meg is találjátok a csomagoláson. Valamint a legtöbb termékünk airless csomagolásba kerül, az anti-aging hatást így tudják a legjobban megőrizni a kozmetikumok. De szeretem a hagyományos összetevőket pl. gyógynövényeket, ezekből használunk magyar gyógynövényeket, de pl. ázsiaikat is. Olajokból hidegen sajtolt, jó minőségű olajokat használunk, ezek is adják a termékeink enyhe illatát, soha nincs hozzáadott illatanyag vagy illóolaj.

 

A Krémkészítők sorozat
1. részét a Myskin alapítójával, Rácz Tündével ITT olvashatod
2. részét a COLO alapítójával, Bartha Csillával ITT
3. részét pedig a MediNatural vezetőjével, Gondi Józseffel ITT olvashatod

Leave a Comment