Barion Pixel

 

 

Szeretettel üdvözöllek a Mi kell a bőrnek oldalon!

Kovács Regina vagyok, bőrápolási tanácsadó-kozmetikus. Makacs bőrproblémáim vezettek a kozmetikus pályára, és végül a bőrápolási tanácsadásban sikerült ötvözni mindazt, amit megtanultam, és amit szeretek.

A mottóm: Hatásos bőrápolás egyszerűen

Mikor jelentkezz bőrápolási tanácsadásra?

 • ha a bőröd igényeihez igazodó kozmetikumokat keresel
 • ha nem szívesen kötsz kompromisszumot az ár-hatás-összetétel tekintetében
 • ha előfordult már veled, hogy az üzletek óriási kínálata ellenére mégsem sikerült megfelelő készítményt vásárolnod, így azt pénzkidobásnak érezted.

A tanácsadás során szakemberként feltérképezem a bőröd állapotát, és a céljaidnak megfelelően összeállítom a bőrápolási rutinodat, konkrét termékajánlásokkal. Itt előnyben részesítem a magyar ill. a gyógyszertárban kapható márkákat, amelyekkel egyszerű, hatásos, és káros anyagoktól mentes arcápolási rutin állítható össze.

Szakértő segítség a bőrápolásban:

A Bőrápolási kisokos felületen igyekszem érthetőbbé és átláthatóbbá tenni a kozmetikumok és a bőrápolás világát blogbejegyzéseimmel és videóimmal. A Kollektív Magazin Divat&Szépség rovatában pedig időről-időre olvashatsz tőlem szakértői cikkeket, tanácsokat, és termékajánlásokat.

Kovács Regina bőrápolási tanácsadó kozmetikus

Azért hoztam létre a Mi kell a bőrnek oldalt, hogy

 • a szép bőr ne legyen luxus,
 • megismerhesd az egyes bőrtípusok és bőrproblémák kezeléséhez szükséges lépéseket, és kozmetikai hatóanyagokat,
 • elsajátíthasd a kozmetikum választáshoz szükséges tudást,
 • termékajánlásaimmal megkönnyítsem a döntést,
 • megóvjalak a felesleges kiadásoktól,
 • biztonságos és hatásos kozmetikumokat használj,
 • bővíthesd ismereteidet a helyes bőrápolásról.

Számomra ez nem munka, hanem hivatás!

A bőrápolás és az egészségvédelem szeretete vezetett erre a pályára. Folyamatosan nyomon követem a kozmetikai ipar újításait, és különös figyelmet fordítok a természetes forrásból származó kozmetikumokra, hogy a megfelelő bőrápolással is támogathassuk testünk működését.

Legalább egy évtizede fordult az érdeklődésem a bőrápolás irányába. Ezt eleinte a saját bőrproblémáim indukálták, majd hobbi lett, végül azt vettem észre, hogy a barátaim elkezdik kikérni a véleményem az általuk vásárolt kozmetikumokról, később pedig már a vásárlást megelőzően is. Mindez oda vezetett, hogy eldöntöttem, a szépségiparban szeretnék tevékenykedni, ezen belül is bőrápolási tanácsadással foglalkozni. Ekkor az önfejlesztés mellett elvégeztem a kozmetikus képzést is, hogy ne csupán lelkes műkedvelőként, hanem szakemberként lehessek bárki segítségére. Abban szeretnélek támogatni, hogy megtaláld ebben az óriási kínálatban a bőröd igényeinek megfelelő, jó minőségű és hatásos kozmetikumokat.

COLO BB krém

Az utóbbi években sikerült folyamatosan feltérképeznem a piacot, sok-sok különféle gyártó termékeit kipróbáltam, és a kozmetikus szakképzés során megszerzett tudással, valamint a tapasztalataimmal együtt kialakult az elképzelésem a tudatos és hatékony otthoni bőrápolásról. Ugyanakkor továbbra is folyamatosan képzem magam, hiszen ez a terület percről-percre változik.

A napi bőrápolási rutin:

A Bőrápolási tanácsadás során az a cél, hogy a számodra legmegfelelőbb bőrápolási rutint állítsam össze. Nem zárkózom el attól, hogy akár több gyártó termékeiből válogassuk össze a napi arcápoláshoz szükséges termékeket, azonban csakis a hatékonyság elveit szem előtt tartva érdemes kialakítani ezt a folyamatokat. Itt is igaz, hogy a kevesebb, néha több. A legfontosabb a megfelelő hatóanyagok kiválasztása.

A minőség mellett az elvek is fontosak a bőrápolásban!

A tanácsadás során csak olyan kozmetikumokat ajánlok, amik nem tartalmaznak káros összetevőket, magas a hatóanyag tartalmuk, és ár-érték arányban is megfelelőek.

A profi otthoni bőrápolás nem kell, hogy bonyolult legyen!


A hatásos bőrápolás lépéseit én a következőképpen látom:

 • kíméletes arctisztítás
  Nélkülözhetetlen! Reggel és este is – ha pedig sminkeltél, akkor előbb távolítsd el a sminket, majd végezd az arctisztítást a szokásos módon.
 • szérumok
  Komplex, magas hatóanyagtartalom, hogy még jobban gondoskodhass bőröd igényeiről. Hasznos kísérője lehet egy arckrémnek, és magas igényeket is képes kielégíteni az otthoni arcápolás során is.
 • arckrém
  Sokaknál az egyetlen eszköze az arcápolásnak, de sajnos nem tud önmagában mindent orvosolni.
 • fényvédelem
  Tudtad, hogy ez a legfontosabb ránctalanító lépés? Ha valamit nem szabad kihagyni egy nappali arcápolási rutinból, az a fényvédő. Ügyelj rá minden évszakban!
 • hámlasztás, peeling
  Alkalmazd hetente 1-2 alkalommal, hogy megszabadulhass az elhalt hámsejtektől, ezzel fokozva bőröd megújulását és a további hatóanyagok, készítmények felszívódását – de annyi minden másért szeretem még a hámlasztást …és az opcionális lépések:
 • tonizálás/arcpermet
  Ez egy opcionális lépés – fokozhatod vele a további termékek hatását és felszívódását is.
 • szemkörnyékápolás
  Érdemes fokozott figyelmet fordítani erre a területre, ugyanakkor számos kozmetikum alkalmas a szemkörnyék ápolására is, tehát nem szükséges feltétlenül külön készítményt beszerezni erre a célra.
 • maszkok
  Hasznos kiegészítői a napi bőrápolásnak, de nem helyettesítik azt!