Barion Pixel
Myskin Rose Anti-age arckrém

Krémkészítők – Rácz Tünde és a Myskin Rose Anti-age arckrém

A Myskin Rose Anti-age arckrém megalkotójával, Rácz Tündével beszélgettem a krémkészítés folyamatáról, és a Rose krém történetéről, különlegességeiről.

 

Hogyan kell elképzelni a Myskin-nél egy krém tervezésének és elkészítésének folyamatát?

A munka a számítógép előtt kezdődik, az arányszámokkal, és az alapanyag választással – ki kell találni a koncepciót. Bár kétségtelenül jobban hangzana, hogy egy virágos réten gyűjtögetem a hozzávalókat.

Majd következhetnek a teszt receptek – általában nem az első verzió lesz a befutó…

Myskin Rose anti-age arckrém Rácz Tünde
Rácz Tünde/myskin.hu

Tesztelem az alapanyagok különféle arányait, vizsgálom a krém konzisztenciáját, a bőrérzetet – ezek az első benyomások, és tapasztalatok nagyon fontosak. Ekkoriban az idő a számítógép és a labor között telik. Ülök a gép előtt, számolok, tervezek, keverek, tesztelek. Addig módosítom, legyen az akárhány alkalom is, amíg tökéletesnek érzem a végeredményt.

Érzékeny a bőröm, de az észszerűség határain belül mindent felkenek magamra. Ha én kipattogok valamitől, az nem kerülhet forgalomba. Emiatt szigorúbb a mérője az összetevők kiválasztásának és a végterméknek is. Természetesen ezután jön a család (nagy kritikusok), barátok, ismerősök tesztelése, vélemények. Ha minden tökéletes, és maradéktalanul elégedett vagyok a végtermékkel, csak akkor kerülhet valami hivatalosan is forgalomba.

És miért éppen a rózsára esett a választásod ennél a krémnél?

A rózsaolaj mindig is különleges volt számomra, majd 2016 nyarán Bulgáriában nyaraltam, ahol sikerült igazi, minőségi rózsaolajat beszereznem. Egy kisvárosban bukkantam rá. Akkor még csak sheavajas alapkrémbe kevertem, és néhány barátnak ajándékoztam belőle. Ezek voltak a bulgáriai souvenirek. Imádtam vele dolgozni, az illatát, a hatását, teljesen magával ragadott.

Még ugyanebben az évben ősszel megkeresett egy kolléganőm, hogy szeretne tőlem egy anti-age arckrémet. Megtisztelő volt a felkérés, és nagy kihívás is egyszerre. Végül ez inspirált egy „igazi” anti-age arckrém megalkotására.

Ekkoriban kezdett el a barátnőm a Kertészeti Egyetemre járni, és beültem vele néhány gyógynövényes vegyészeti órára. Ott sok mindenről szó esett a növények és gyógynövények kapcsán, emiatt is döntöttem végül úgy, hogy a Rose Arckrém összetevőit a rózsa köré építem. Tudtam, hogy úgy lesznek a hatóanyagok is harmóniában, ha olyan növényi hatóanyagokat válogatok össze, amik egy családba tartoznak. Így szinergia lép fel közöttük, erősítik egymás hatását.

Az első koncepció szerint az arckrémnek 30 – 40 – 50+os és anti-age verziója volt, de végül egy krémnél maradtam. Mivel a Rose számos antioxidánson alapuló anti-age arckrém, ezért a húszas évek végétől, harmincas évek elejétől el lehet kezdeni használni, más mennyiségben és alkalmazásban.

Milyen nehézségekbe ütköztél a Rose Anti-age Arckrém tervezése során?

Gondot okozott megtalálni itthon azt a rózsaolajat, amit Bulgáriából hoztam. Csak olyan webhelyeket találtam (nem is európai országokban), amelyek nem szállítottak Magyarországra. Emellett az első végleges Rose Anti-age arckrém tarlamazott még rózsafa olajat, amelyet Brazíliában állítanak elő. Rövid idővel a megjelenés előtt szembesültem a tényel, hogy korlátozták a kitermelését és bizonytalan ideig nem lesz elérhető az illóolaj. Végül egy magyarországi forgalmazónál ugyan rábukkantam mindkét olajra, de nem voltam maradéktalanul elégedett a minőségükkel.

Myskin Rose Anti-age arckrém

Emlékszem, közben elszaladtak a hetek, és a Rose Anti-age Arckrémnek már rég meg kellett volna jelenni és én még mindig rózsaolajat kutattam…

Végül két hét alatt kellett úgy átalakítanom a krémet, hogy megőrizze a hatékonyságát, textúráját, miközben az egyik kulcsösszetevőt, a rózsafa olajat ki kellett vennem az összetevők közül. Nagyon feszített időszak volt, bevallom, reggeltől estig semmi mással nem fogalkoztam. Szerencsére az idő előre haladtával találtam bulgáriai forgalmazót, aki szállított Magyarországra, így végül az igazi rózsaolaj kerülhetett a krémbe. A vásárlók is hasonló szavakkal szoktak reagálni: „ennek olyan igazi rózsa illata van”.

Így ma már egyáltalán nem nehézségként gondolok vissza ezekre, mert örülök, hogy végül ez lett a Myskin Rose, és nem az elődje.

Milyenek a tapasztalatok a Rose Anti-age arckrémmel?

2019-ben bestseller termék lett a Myskin palettáján.  A rózsa nem mindenki kedvence, de aki szereti, azt általában magával ragadja a termék tiszta, finom illata. Szerencsére a krém bőrszépítő hatása sem marad el.  A napokban pont ezt a visszajelzést kaptam: „Ez a rózsás krém fantasztikus, úgy érzem feszesebb, tónusosabb az arcom. Nekem még soha nem volt ilyen jó krémem! Mindig az volt, hogy egy hétig váó, aztán semmit nem segített… pedig annyi mindent kipróbáltam már….”

Kell ennél több? – páratlan érzés, amikor valakinek  segít/segített a termékem.

Igyekszem használati tanácsokkal is ellátni a vásárlóimat, hiszen nagyon hatóanyaggazdag az arckrém. Fontos, hogy jól használják.

Hogy látod, a Myskin termékei miben térnek el a hagyományos kozmetikumoktól?

Nem ismerem átfogóan a kozmetikai piacot. Így nem tudom, hogy ez eltérés-e, de amikor a termékeket tervezem, fontosak számomra a komplex növényi hatóanyagok, mint amilyen a rózsaolaj is. Ezek hatása általában nagyon sokoldalú, ezért fordul elő, hogy a Rose arckrémet nemcsak normál/száraz, hanem pattanásos bőrre is használják. Mivel a végeredmény egy sokoldalú bőrharmonizáló krém.

Vagy gondoljunk csak a Mangó és Kakaóvajas krémre: egyszerre kéz és testápolók, sőt elárulom, a mangóvajas krémet nem egy vásárlóm arckrémnek használja.

Myskin Rácz Tünde
Rácz Tünde /myskin.hu

Összességében 3 dolgot tartok mindig szem előtt a Myskin termékeknél:

  1. legyen maximálisan hatékony,
  2. nyújtson fantasztikus használati élményt,
  3. az érzékeny bőr, mint amilyen az enyém is, reagáljon rá jól. 

+1 legyen menő a csomagolása 😉

 

Leave a Comment