Barion Pixel

Krémkészítők – Bartha Csilla és a COLO BB krém

Bár elsőként a koreai szépségápolásban terjedt el a BB krém, mára az egész világot behálózta a népszerűsége. Teszem hozzá, méltán, hiszen szakmai körökben is az egyik legjobban kedvelt, kompakt készítményről van szó. A BB krém nem más, mint pigmentekkel színezett arckrém, ami főként a nyári időszakban remek alternatívája az alapozóknak. Amellett, hogy széppé és egyenletessé teszi arcbőrünket, még számtalan előnyös tulajdonsága van ennek a krémtípusnak.

A Colo BB krém megalkotójával, Bartha Csillával beszélgettem a krém születéséről, és arról, milyen nehézségekbe ütközhet egy krémkészítő, ha többféle problémára is szeretne megoldást nyújtani egyetlen készítményben.

 

Honnan jött a termék ötlete?

A BB krémek már több éve töretlenül dobogósok a nyári szépségápolási termékek listáján. Nem hiába, hiszen egy olyan problémára adnak hatékony megoldást, amit szinte mindenki megtapasztalt már a saját bőrén, különösen nyáron: ki szeretne nagy melegben vastag alapozót használni?  A probléma tehát adott volt, szeretnénk egységes, üde bőrszínt, ami természetesnek hat és könnyed, erre keresvén megoldást jött létre a Colo BB krém.

Sok márka készíti el a saját BB krémét, Te milyen szempontok alapján dolgoztad ki a COLO-ét?

Megalakulásunk óta – már 6 éve – folyamatosan foglalkoztatott a téma, hogy elkészítsem a saját BB krém verziónkat. 5 évvel később, tavaly végre elkészült a várva várt krém. Ez a termék igazán nagy kihívás volt, és nemcsak azért, mert rengetegfélét lehet kapni a boltokban (szinte minden márkának van saját verziója), hanem azért, mert a szín eléggé kardinális kérdés.

Ha már használtál BB krémet tudhatod, hogy nagyon nehéz jót találni a piacon, számtalan gyenge minőségű verzióval találkozni, amik a következő hibákat 

COLO BB krém

mutatják: Fénylik tőle a bőröd. Nem lehet egyenletesen elkenni, foltos leszel. Idő előtt megszárad, és nem tudod eldolgozni, grízesedik, vagy megül a ráncokban. Könnyezik tőle a szemed. Felviszed, és a krém színe különbözik a bőrödétől, így azonnal ugrik a természetes hatás. Ez mind-mind olyan bosszantó probléma, amivel már találkozhattál. És hát a legtöbb verzió nem is natúr…

Nem kis fába vágtam a fejszémet, mert úgy gondoltam, hogy nem szeretnék kompromisszumot kötni, és az összes kihívásra egy termékben próbálok megoldást találni.  Ezért tartott 5 évig a termékfejlesztés, de sikerült! Büszkén mondhatom, hogy a fenti problémákat mind tudja orvosolni a BB krémünk. Sőt!

Említetted, hogy sok szempontot kellett figyelembe venni a tervezésnél. Mi okozta a legnagyobb nehézséget?

A legnehezebb feladat a szín beállítása volt. Bár a BB krémnek az a legjobb tulajdonsága, hogy nem kell pontosan olyan árnyalatot választanod, mint a bőröd, elvileg a krém hozzáidomul a bőrhöz.  Hogy ez az állítás tényleg igaz is legyen, a krémünkre sok-sok pigmentet teszteltem, mire eljutottunk ahhoz az innovatív újgenerációs természetes ásványi pigmenthez, ami mindezt tényleg tudja. Azért vagyunk nagyon büszkék erre az alapanyagra, mert Magyarországon először mi használtuk natúr BB krémnél ezt az úttörő megoldást. A trükk abban van, hogy egy speciális szabadalmaztatott eljárással készülnek a pigment szemcsék, egyforma méretűek, és így nem tapadnak össze. Ráadásul úgy hatnak, mint egy optikai lágyító, így a ráncok szélei elhalványulnak. A krém ennek köszönhetően egyenletes bőrfelszínt eredményez, és nem ül meg a ráncokban, így nem is emeli ki azok mélységét. A pigmentek nem nano méretűek, és alumíniumot sem tartalmaznak. Ráadásul ez az ásványi pigment Ecocert tanúsítvánnyal is rendelkezik, így használata engedélyezett a bio kozmetikumokban.

Összességében elmondhatjuk a BB krémünkről, hogy szépen fel tudod vinni a bőrre, nem leszel tőle foltos. Nem ül meg a ráncokban, mélyedésekben – nem fogja öregíteni a bőrt. Az innovációnak és speciális pigmenteknek köszönhetően egységes, üde bőrszínt fogsz kapni. Az új fejlesztésű pigmentek segítségével a kisebb bőrhibák, foltok sem látszanak majd.
COLO BB krém

Sőt, az alapfeladata mellett még hidratálja is a bőrt. Továbbá magas az antioxidáns tartalma, fényvédő is van benne, így védjük a bőröd a napfény okozta öregedés ellen is. Tudom, hogy nagyon sokan szenvednek a bőr érzékenységétől, és nem mindegy, hogy mit használnak. Gondoltunk rájuk is, mert minden felhasznált természetes összetevőt jól tolerálja az érzékeny bőr.

Nagy hangsúlyt fektetsz az érzékeny bőr kezelésére. Ez személyes érintettség eredménye, vagy van más oka is?

Szerencsésnek érzem magam, mert a szó klasszikus értelmében nem érzékeny a bőröm, de azért bőrpoblémák nálam is előjöttek egy-egy krémtől. Még az “ősidőkben” ( ami kb. 20 évvel ezelőtti életemet jelenti:))) egy-egy krémre nem reagált túl jól a bőröm,  és a sokadik ilyen alkalom után elkezdtem egy kicsit jobban beleásni magam a miértekbe, az INCI rejtelmeibe, és az alapanyagok hatékonyságába.  Azóta foglalkoztatnak a növények, az összetevők és a hatóanyagok.

Bartha Csilla COLO Pure Skin Care
Bartha Csilla COLO Pure Skin Care

De visszatérve a kérdésedre, a tágabb környezetemben viszont előfordultak sokkal durvább bőrproblémák/bőrérzékenységek is, mint az enyém,  és tudom azt, hogy mennyi lemondással, kompromisszummal jár, ha valakinek érzékeny a bőre.

Nőként a lelkünk állapotát is nagyban befolyásolja az, hogy milyen a bőrünk, ezért fontosnak tartom, hogy olyan termékeket fejlesszünk, amit mindenki kompromisszum nélkül, nyugodtan használhat. Például, ha szeretnél végre egy hatékony szemkörnyékápolót, akkor nem kell azon aggódnod, hogy mennyire fogja a szemedet irritálni, (mert nem fogja, de mégis megkapja azt a hatékony táplálást, amire vágysz, amire pont szükséged van ahhoz, hogy jól érezhesd magad a bőrödben.

Hogy látod, a Colo termékei miben térnek el más natúr kozmetikumoktól?

A bőrünk egyedi, mint egy ujjlenyomat, nincs két egyforma bőr és élethelyzet, bőrprobléma, ezért más-más táplálásra van szükség. Ezért egyedüliként a magyar piacon személyre szabott arckrémet is készítünk. A krémmel az adott személy bőrére fókuszálunk,  a vásárlói problematikáját járjuk körül, azaz, hogy az évszak, a kor, az életvitel alapján milyen bőrápolásra van szüksége. Ehhez mindig az adott arcbőrre állítjuk be a hatóanyag-kombinációt, és a lehetőségekhez mérten még az illatot is. A krémből csak egy készül, csak az adott bőrnek és az adott évszaknak megfelelve.

Az egyedi arckrémeket hamarosan a Mi kell a bőrnek webshopban is meg tudod rendelni!

Az egyedi arckrémek mellett a termékeink extra magas hatóanyagtartalommal bírnak. Vizet szinte alig használunk, csak bio virágvizeket.  A termékeinkben használt alapanyagok nagy része már most is 60-80%-ban bio, ezért a Colo termékeket nevezhetjük több, mint natúrnak.

És hogy még mi különböztet meg más natúr márkától? Tudatosan tervezzük a termékeinket, hosszútávú célunk, hogy olyan natúr kozmetikumokat készítsünk, amelyek a későbbiekben megszerezhetik a bio minősítést. Ezért nagyon fontos a számunkra, hogy az alapanyagok mellett olyan emulgeálószereket, tartósítószereket használjunk, amit a két legnagyobb minősítő intézet az Ecocert és a Natrue elfogad, és engedélyezi a használatukat. Így például nem használunk phenoxyethanolt sem tartósításra.

Hétvégi dolce vita csomag
Hétvégi ‘Dolce Vita’ csomag

A csomagolásra is külön ügyelünk. Termékeinket már most sem csomagoljuk PET v. PE műanyagtégelybe, csak és kizárólag PP tégelybe, ami ftalát- mentes. Ez szintén alapkövetelmény a bio kozmetikumoknál. Minden kozmetikumot kis mennyiségben állítunk elő a manufaktúránkban, mert fontosnak tartjuk, hogy mindig friss alapanyagokkal dolgozzunk, és szezonálisan állítsuk elő a termékeinket.

 

A Krémkészítők sorozat 1. részét ide kattintva tudod elolvasni.

Leave a Comment